Väskor för våren

Våren är väskornas tid. En bra vårväska ska rymma det nödvändigaste, som man kanske inte får plats med i vårjackans små fickor. Jag har valt ut några personliga favoriter.

Våren har börjat komma till Sverige. Den kanske inte har kommit dit du bor, men du kan vara säker på att den är på väg. Exakt när den kommer kan variera, men ungefärliga hållpunkter finns i den här artikeln. Sist brukar våren komma till Katterjåkk väster om Torneträsk i Lappland. Oftast sker det första eller andra veckan i maj.Handväska med axelrem

När våren kommer krymper kläderna, och då kan det vara intressant att också köpa en väska i modell mindre. De flesta av oss har inte lika mycket som vi måste släpa runt på under våren. Att lämna väskan hemma helt och hållet är dock sällan ett alternativ. För medan vinterjackan har rejäla fickor där man får plats med mobiltelefon, nycklar och annat som man behöver ha med sig, så är det mer sällan som vårjackan har de fickor som behövs. Alltså behöver man en väska, även om den inte behöver vara så stor.

En lite mindre väska finns i alla prisklasser, från Ica Maxi till Hermès. Just denna vår har Filippa K lanserat nya väskor i samarbete med Little Liffner, ett väskmärke som startats av Paulina Liffner von Sydow. Här finns mer att läsa om väskorna, och vill man veta mer om kvinnan bakom Little Liffner kan man läsa det här reportaget. Båda väskorna i vårkollektionen har avtagbar axelrem, och kostar strax under 4000 kronor. Materialen som använts är läder och canvas. Väskorna finns att köpa i Filippa K:s butiker, och på Little Liffners webshop. Där finns också större tote bags, datorfodral och många andra typer av väskor.

Student i juni?

Ska du ta studenten i slutet av våren? Att ta studenten kan kosta en hel del pengar, och då kan det vara smart att spara in lite där det går. Om du har ansträngd budget, eller helt enkelt inte vill lägga för mycket pengar på skor och accessoarer som du troligen bara kommer att använda en gång, då är nätbutiken Have2have.se en riktig guldgruva. Där hittar man aftonväskor, små handväskor i Jackie Kennedy-stil, axelremsväskor och kuvertväskor, och nästan alla kostar mindre än 500 kr styck. Man kan även hitta vanliga ryggsäckar, även om det kanske inte är något man behöver specifikt till studenten.

Have2have säljer också skor, såväl sneakers som pumps, sandaletter och andra skor som passar bra till studentklänningen. Inte heller skorna är dyra, så man kan slå till på mer än ett par direkt. Skulle vädret bli dåligt – det blir ju tyvärr det ibland i början av juni – så har de också gummistövlar, både enfärgade och mönstrade.

Tänk på att den stora studenthysterin inte har dragit igång riktigt än, så beställ gärna idag. Snart kommer nämligen alla i din årskull att börja leta efter lämpliga kläder och accessoarer till studenten, och då kommer de mest populära skorna och väskorna att sälja slut på ett litet kick.