Skor är en bra accessoar

Accessoarer är något av det viktigaste för att göra en outfit komplett, oavsett om det är ett armband som gnistrar, en svart filthatt eller kanske ett par riktigt snygga skor. Om en sedan föredrag sneakers, svarta läderpumps, skinnstövlar eller kanske platåskor – är upp till var och en och handlar lika mycket om dagens humör som personlighet och stil.

finskor svarta damI Sydsvenskan kan vi läsa om hur nitton par skor i brons står uppställda på Davidshallsbron i Malmö – och detta konstverk är ett minnesmärke till kända Malmöartister, som Git Gay och Nils Poppe. Och visst säger skorna en hel del om en person? Med dessa går man inte bara, man är i hela sitt väsen, i vått och torrt. Därför är det också bra att välja sina skor efter dels sin personlighet men även skor med kvalitet som håller för årstider och passar till de kläder som en har, ett bra tips vid införskaffandet av skor är att shoppa skor online, det blir oftast billigare och dessutom får man tid på sig att välja och vraka i hemmets lugna vrå.

Högklackat javisst – men inte jämt

Däremot är det inte superbra att varje dag gå i väldigt högklackade skor, det kan ge muskelskador och förändra ens gångstil, om detta läser vi i en artikel i DN, som bygger på forskning utförd i Australien. Men ibland och särskilt inför speciella tillfällen är det verkligt roligt att ha på sig ett par riktigt snygga högklackade pumps, det ger en automatiskt bättre hållning och ger vaderna en chans att verkligen skina. Men som sagt, kanske inte använda tio-centimetersklackar 40 timmar i veckan, men då och då går det utmärkt väl att glida omkring som Carrie, gärna med en snygg väska till och stort, lockigt hår.

Ja ett par snygga skor är sannerligen en bra accessoar, som får den mest måndagströtte att skina upp outfitmässigt. Nedan fås tips på hur du gör dina högklackade skor mer bekväma: