Styla dig med en abaya

Numera går hela världens mode hand i hand. Folk klär sig ”över gränserna” och olika kulturer vävs samman och stylas rent modemässigt. En abaya kan bli pricken över i:et. Med den kan du både klä dig blygsamt om du vill men även styla med västerländska plagg för att skapa coola kontraster.

Gör en snygg outfit med din abaya genom att välja rätt accessoarer, skor och kanske till och med en huvudbonad. En abaya kan stylas på så många olika sätt och plagget finns även i många olika utföranden.

Skyl din hud lite mer

Om du är av den åsikten att du faktiskt inte vill visa alltför mycket hud är abayan perfekt, både som överrock och som långklänning. Under abayan kan du ha en underklänning med långa ärmar, ett skärp i midjan och höga stövlar under. Då får du samtidigt ett trendigt 70-talsmode som är superhett just nu. Styla dig ännu mer med långa halsband runt halsen.

Huvudbonaden kan vara en turban eller en huvudduk som går ner över axlarna. Om du är icke muslim kan du även bära ett snyggt hårband eller diadem, alternativt en turban med stora solglasögon. Välj gärna en abaya med motiv eller broderier till fest. Under kan du bära en blus med rysch och pysch, eller varför inte bära en färgglad sjal över axlarna?

Färger på abayan

Traditionellt sett är abayan svart men det är ingen tumregel idag att det ska vara så, speciellt inte om du har en mer modern syn på religion och mode. Klä dig i vit abaya med tryck, en lila lagom till våren eller en grön abaya med omlottmidja. Det är också snyggt att kombinera abaya och kappa i två olika färger för att sätta mer prägel på outfiten. Ha kul när du shoppar, oavsett kultur!