Dags att köpa smycke till studenten

Den blomstertid nu kommer, det är studenttider och i Sverige är det många ungdomar som kommer att lämna skolan för att inta ett nytt jobb. Och det är en bra tid att ta studenten just nu. Den svenska ekonomin är mycket stark, vår sysselsättning är hög och arbetslösheten är den lägsta på åtta år.

Har du en vän eller släkting som tar studenten i denna sommar? Då är det mycket glada tider som 3296815-studenttagväntar. När en tar studenten är det vanligt med en studentmottagning där en firar att livet som student är över och att man faktiskt har blivit vuxen. Ofta brukar en få både presenter och annat kul, och några säkra kort för dig som ska ge bort en studentpresent är en snygg klocka (billiga men snygga klockor kan du köpa på: https://fyndiq.se/mode/klockor/), någonting till en blivande lägenhet (många flyttar ju hemifrån efter de tagit studenten och fått ett jobb) eller ett presentkort på en resa. Självklart är även andra smycken också en bra present. Fler bra presenter att ge hittar du här.

Mycket jobb för unga som tagit studenten

Om du som student är orolig över framtiden behöver du inte ha allt för ont i magen, det finns jobb att ta.

Efter många år av lågkonjunktur befinner vi oss igen i en starkt växande ekonomi. Det känns. Och nu väljer vi socialdemokrater att investera i våra välfärdssystem. Det är bara genom ett jämställt och jämlikt samhälle som vi kan bygga en stabil framtid. För alla.

Det skriver man i denna artikel där siffror för arbetslöshet visar på hur framtiden ser ljus ut. Det finns med andra ord ingen anledning till oro. Ligg i, sök mycket jobb – och ge inte upp. Av 100 jobbansökningar kommer minst en att svara dig och sedan har du fått in ena foten i arbetslivet. Mer bra statistik kan du hitta på SCB, Statistiska Centralbyrån.