Sälj smycken online

För att komma igång med att sälja smycken online krävs först investeringar i olika material. När smycken ska skickas på posten behövs det bra förpackningsmaterial som håller de mer ömtåliga varorna intakta. Det är klokt att förbereda sig först och köpa in allt material som kan bli nödvändigt för frakten.

När du ska skicka smycken från butiken kan du behöva kartonger, rullar med papp och pappersskärare så att du snabbt och enkelt kan slå in ömtåliga paket i hård papp som skyddar innehållet.

Paketera dina smycken säkert

Att starta en smyckesbutik kan vara ett bra sätt att nå framgång. Amanda Weibull Laurell är juvelerare och har designat smycken till prinsessan Sofia skriver Dagens Nyheter. Men smycken kan vara känsliga eftersom de ofta består av små delar som måste hålla ihop vid frakt. Om ett smycke kommer fram i bitar blir kunden besviken. Så för att packa ner smyckena så säkert som möjligt är det viktigt att använda rätt emballage. Skyddande hårt papp minskar risken att smyckena bryts sönder vid transport. Det krävs förstås också bra material för stötdämpning. Här kan wellpapp eller bubbelplast ge ett bra skydd och skapa en stabil förpackning som inte går sönder vid transport.

Öka intäkterna i din smyckesbutik

För att öka sina intäkter i en e-butik är det viktigt att:

  • Först göra en affärsplan
  • Välja rätt teknisk lösning för e-butiken
  • Erbjuda en trygg betalning för kunderna
  • Skapa smart marknadsföring för att få in kunder
  • Sökmotoroptimera e-butiken effektivt
  • Hålla kunderna nöjda

Genom att först skapa en bra affärsplan har du möjlighet att tidigt bestämma din huvudstrategi. Du behöver hitta vilka konkurrensfördelar du har jämfört med andra smyckesförsäljare. Har du bättre priser eller ger du bättre service? Har du ett unikt sortiment, eller kanske ett bredare sortiment än konkurrenterna? När du väljer din tekniska plattform kan du utgå från din affärsplan. Där kan du se vilken storlek du behöver på e-butiken. Det kanske räcker med en enklare variant till att börja med. Se möjligheterna i tekniken i stället för att tänka på det som ett hinder.

Säkra köp ger säkra kunder

Kunderna måste känna sig säkra när de betalar. Du kan till exempel välja betalning via Payson eller Klarna, en mellanhand som gör det enkelt för ditt företag att erbjuda olika betallösningar. Med en marknadsföringsplan kan du också få fler besökare till din e-butik. Att få mycket trafik som besöker din hemsida är A och O för att lyckas. Försök hitta kreativa sätt att synas i mängden, som alternativ marknadsföring och att använda sociala medier. Bloggar är också ett alternativ. Om du hittar en framgångsrik influencer som vill bära dina smycken på Instagram, på sin blogg eller YouTube har du möjlighet att nå ut till en mycket större kundkrets.

Få fler besökare till e-handeln

Sökmotoroptimering är ett känt sätt att få in mer trafik till e-butiken. Kunderna söker ofta efter smycken via Google. Därför bör du satsa på att hamna högt upp i sökresultaten. En annan viktig aspekt är att ha en bra kundtjänst och hålla kunderna nöjda och glada med de produkter du erbjuder. Om de känner förtroende för ditt företag kommer de att komma tillbaka gång på gång, och bli en viktig del av din framgång.