Piercingar åter på modet

Olika typer av piercingar var för 10-20 år sedan väldigt populärt bland allmänheten. Och nu börjar trenden så sakta komma tillbaka igen. Exempelvis har världsartisten Justin Bieber nu piercat sig i näsan.

965901-pierced-navel

Nu har världsstjärnan Justin Bieber skaffat en piercing i näsan, skriver Göteborgs-posten. Hans fans hade inte väntat sig att stjärnan skulle skaffa sig en piercing, utan den dök bara upp på en bild på Instagram. Flera av hans följare kommenterade att de blev chockade av stjärnans senaste tilltag. Och lång ifrån alla var imponerade av näspiercingen. Stjärnan själv har inte kommenterat sin nya accessoar men många spekulerar nu om att näspiercingen kommer bli nästa stora trend eftersom Bieber är känd för att vara lite utav en trendsättare.

Navelpiercingen åter igen

Om näspiercingen blir trendig igen återstår att se. Men en typ av piercing som börjar bli allt mer modern igen är navelpiercingen. På 90-talet hade i stort sett alla tjejer, och många killar, en navelpiercing men sedan var det ett par år då dessa inte var speciellt poppis. Nu har vi dock börjat se den här accessoaren mer och mer igen. Det har dock också blivit lite av en trend att pierca sig själv hemma, vilket man enligt experter absolut bör undvika. I GD kan man läsa många tycker att det är för dyrt att göra ett hål på salong för 500 kronor och vill därför försöka göra det själva. Men detta slutar ofta med blodsmitta eller infektioner.

Vill återställa öronen

En annan typ av piercing som varit väldigt modern och populär de senaste åren är den i örat, där man töjer ut hela örat och sätter in en stor ring i örsnibben. Detta har framförallt varit mode inom vissa kretsar. Men nu börjar dock allt fler söka hjälp för att återställa sina töjda öron. Metro skriver att det är fullt möjligt att återställa ett töjt öra men att det är en rätt så kostsam operation. Örat kommer dessutom aldrig att se ut precis som det gjorde innan töjningen och operationen.