Botox och fillers som skönhetsvård

Skönhet är något det ofta pratas om. Betydelsen är olika för alla men idealen samma för många. Idag finns oändligt många tips på skönhetsvård beroende på vad du själv är intresserad av. Antingen slätare hy, friskare hår eller föryngring. Fler använder idag fillers och botox av just det skälet.

Idag finns fler alternativ inom skönhetsvård. Förutom en rad olika krämer och metoder finns också fillers och botox på bland annat drtore. Skönhetsingrepp blir allt vanligare– framförallt som föryngringsmetod mot rynkor. Det vanligaste är botox mot ”argrynkan” enligt sverigesradio.se. Andra vill ha mer volym och form. Fillers är då någonting som används som injektioner och fyller ut till exempel kinder och läppar. Det är bra att ha i åtanke att ett ingrepp är ett ingrepp. Det innebär ett ställningstagande men också förberedelsen på att det kan kännas lite. Det är sällan värre än lite blåmärken och svullnad och riskerna i övrigt är små för biverkningar. Den som vill släta ut sina rynkor eller forma sina kinder annorlunda ska kunna göra precis det. Det är dock viktigt att förstå att yttre förändringar inte kommer att leda till livsomvälvande förändringar som ett nytt jobb menar universitetslektor Martin Persson som det står om i forskning.se.

 Skönhetstips och vård i vardagen

Enligt svd.se finns några enkla skönhetstips för vardaglig extravagans. Det första är att använda bra ansiktsvatten anpassat för just din hudtyp. Tänk på att för mycket alkohol torkar ut huden och stark parfymering kan irritera huden. Satsa på ansiktsvatten med lugnande ingredienser. Nu inför vintern är det extra viktigt att förse huden med extra mycket fukt. Se till att smörja in dig ordentligt och komplettera med serum eller olja för fukt och fett. Använd med fördel ansiktsmask för att ge huden extra näring och fukt. Du kan enkelt göra en hemma med enkla medel från skafferiet. Slutligen, satsa på doften. Parfym, en härligt doftande kräm eller några droppar eteriska oljor för en naturlig doft som passar just dig.