Vackraste vinterhuden

När temperaturen sjunker och klimatet blir hårdare är det många som upplever att deras hud blir torrare och tröttare. Tillhör du den gruppen så har du säkert redan provat på många olika metoder att slippa den trista vinterhuden, men vad du kanske inte vet om är att det är extremt viktigt att följa en viss turordning när man vårdar sin hud.

Eftersom marknaden är så stor idag, inte minst online, så finns det många alternativ när du vill välja bra produkter och det är viktigt att vara medveten om att olika krämer passar vid olika tillfällen och tider på året. På vintern bör du välja hudvårdsprodukter som särskilt betonar återfuktande och mjukvård, och helst undvika varor som innehåller mycket vatten.

En bra rutin

Ett av de viktigaste knepen, när det kommer till hudvård, är att man först fuktar huden som man skall smörja in. På så sätt sjunker den in ordentligt och huden får dra nytta av dess goda egenskaper. Börja gärna med en lätt peeling för att få bort död och torr hud, men se till att den är mycket fin när du rengör ansiktet. Har du dessutom torra läppar kan du borsta dem med en torr tandborste innan du applicerar en extra fet kräm.

Om det är minusgrader ute bör du inte gå ut direkt efter att du tvättat och smort in din hud utan se helst till att du gjort det minst en halvtimme innan. Många tycker till och med att det räcker med att blöta huden en gång om dagen, och då helst på kvällen innan läggdags. För att uppnå de resultat du vill ha så är det också viktigt att följa samma rutin dagligen eftersom det kan ta ett tag för krämen att uppnå maximal effekt.