Finn din unika skönhet

Skönhet har fascinerat människan sedan urminnes tider och vad som anses vara vackert har varierat mellan tidsepoker och kulturer. Ta bara det lilla landet Sverige, där det en gång i tiden ansågs vara höjden av skönhet att vara lite blekfet medan det idag är något alla kämpar mot. Det sägs att ett samhälles tillstånd påverkar skönhetsidealen och att det är därför som fattiga kulturer ofta idealiserar fetma medan rika föredrar en mer utmärglad look.

Hur det än kan vara med den saken så är det kul att få en komplimang. Att få höra att ens hår är vackert eller att ens leende lyser upp ett rum ger en liten boost åt självförtroendet, hur icke-ytlig en person än anser sig vara. Det behöver inte handla om att försöka uppnå ett visst ideal, utan snarare om att känna sig fin och fräsch. Enligt en artikel i Illustrerad vetenskap uppfattas människor som sover gott och har ett öppet kroppsspråk mycket mer attraktiva än stressade personer som är lite reserverade och tillknäppta i sin kommunikation, oavsett om de har harmoniska anleten och vältränade kroppar. Något att tänka på i jakten på skönhet!

Använd rätt produkter

produkterNu är det dock inte enbart saker som att vara trevlig och få tillräckligt med skönhetssömn som är hemligheten bakom attraktivitet. Det krävs också lite jobb! Genom att använda bra produkter som till exempel en bra sminkspegel, ett effektivt fransserum och ett tandblekningskit som verkligen ger resultat kommer du en avsevärd bit på vägen. Du kan hitta massor med bra tester och förslag hos Skönhetsparadiset.se där det hela tiden testas nya produkter som kan passa dig. Det handlar varken om att spackla sig eller att hålla på i timmar med den perfekta frisyren, utan om att lyfta fram saker som pärlvita tänder och en vacker hy. Alla människor har vissa saker som kan förbättras och det är där som bra produkter spelar en stor roll.

Var dig själv

För att en människa ska uppfattas som attraktiv är det också viktigt att personen uppfattas som äkta och unik. Genom att odla dina intressen, vara aktiv och pigg på att lära dig nya saker blir du en individ som andra gärna vill vara med. Undersökningar har till exempel visat att kvinnor tycker att män med humor och ett trevligt uppförande är mycket attraktiva. Män, å andra sidan, tycker att egenskaper som vänlighet och passion för att lyckas uppnå olika mål i livet är underbara egenskaper hos kvinnor. Andra attraktiva karaktärsdrag är:

  • Socialt liv
  • Självsäkerhet
  • Beslutsamhet
  • Stabilt humör

Kombinera yttre och inre

skönhetTill syvende och sist handlar skönhet om en kombination av yttre attribut och inre egenskaper och i många fall går de hand i hand. Om du till exempel har vackra vita tänder kommer du förmodligen le mer, vilket i sin tur kommer uppfattas som attraktivt. Ett rent, skinande hår lockar till sig uppmärksamhet men måste samtidigt följas av en intressant personlighet. Du är en mångsidig individ och ger du bara lite tid och energi åt både ditt inre och ditt yttre får du en vinnande kombination som få kommer kunna motstå.