Skaffa ett vinnande leende

I undersökningar om vad olika människor tycker är mest attraktivt hos andra så kommer leendet ofta upp i toppen. Ett naturligt, inbjudande leende är inte bara snyggt utan tyder även på att personen som det tillhör är glad, snäll och trevlig; alla härliga karaktärsdrag i sig.

kvinna håller bild med stort leende. Att le är dock inte det allra lättaste för många, och det kan bero på saker som dåligt självförtroende, missfärgade tänder eller ett humör som inte uppmuntrar till leende. Allt går dock att förändra och förbättra, och här kan du läsa lite tips om hur just ditt leende kan blir ännu vackrare.

Tänk på tänderna

Ett av de absolut viktigaste kriterierna för ett vinnande leende är tänderna! Inte så mycket hur raka eller täta de är, det finns ju massor av kända skönheter som exempelvis Keira Knightley och Anna Paquin som har sneda tänder eller mellanrum mellan framtänderna, utan snarare hur vita och fräscha de är. Tänk därför alltid på att vara noga med tandborstning och den orala hygienen, och om tänderna har gulnat lite kan det vara en god idé att göra en tandblekning som ger ett snyggt och varaktigt resultat. Vita tänder är för de flesta människor bland det finaste som finns då de ger följande intryck och information:

  • Hälsa. Vita tänder tyder på att deras ägare är i fin form.
  • Fräschhet. Vem vill kyssa någon med ruttna tänder?
  • Personlig hygien. Pärlvita och skinande tänder tyder på att ägaren tar hand som sig själv.

Lär dig att le naturligt

Det finns knappast något stelare än det leende som folk producerar då de uppmanas att le av en fotograf! Att le naturligt är en konstart i sig och kan kräva en hel del övning framför spegeln. Ett naturligt leende måste dock komma inifrån, och som alla skådespelare och modeller kan intyga så är det allra bästa sättet att le på att tänka på något kul och positivt, vilket också bättrar på humöret per automatik.

Piffa upp med glans och färg

Ge tänderna och leendet en extra boost genom ett vackert läppstift eller ett läppglans. Vilken nyans som är bäst beror på saker som hårfärg och hudtyp, men också hur välapplicerad produkten är. Rama helst in läpparna med en läppenna som är en aning mörkare än huvudfärgen och applicera den sedan minst två gånger och bit av med en pappersduk emellan.