Välj rätt festklänning till galan

Är det galapremiär på gång? Då har du säkert sett ut mer än en blåsa som du kan tänka dig att ha på dig. Frågan är vilka festklänningar som gör sig extra bra på en gala eller viktig premiär. Det ska vi ta reda på här.

Lång, trekvarts eller kort – vilken längd på klänningen är ett yes-yes och vilken är ett no-no? Till en gala brukar det främst vara kutym att bära långklänning även om du kan tänja på gränserna i dagens moderna samhälle. En elegant festklänning behöver faktiskt inte kosta skjortan – du kan hitta många läckra festblåsor online till rimliga priser. NA–KD är en sajt som säljer massor av modeller.

vackra långklänningarPopulära modeller av galaklänningar

Dagens blåsor i långformat behöver inte vara komplicerade fulla med rysch och pysch även om det kan vara snyggt att ha det också. Välj gärna en avskalad och minimalistisk modell med hög slits eller djup urringning och ett brett eller smalt bälte i midjan. Just nu är även tyllklänningar i 70-talsstil med volanger och höga stövlar modernt. De halsringningar som är inne för tillfället är dels off shoulder och one shoulder där båda axlarna eller den ena axeln är bar.

I fokus eller inte?

Tanken med många festklänningar på galor är att de ska sticka ut och samtidigt vara lite sexiga. Dock får många kändisar ris efter att ha blivit lite för vågade. Satsa gärna på slinkiga tyger av siden eller välj olika typer av lager på lager som ger en häftig färgkombination. Chiffongklänningar som lämnar få saker åt fantasin är ett hett tips – utan att bli vulgärt givetvis! Skådespelerskan Rania Youssef riskerade nämligen fängelse efter att ha burit en alltför vågad galaklänning.

Fem års fängelse för att ha visat benen kan tyckas aningen överdrivet, men fallet är långt från unikt

Tänk såhär; tycker du inte om att stå i fokus – välj en A-linjeformad galaklänning. Annars ska du definitivt köra på en timglasformad klänning eller en fodralklänning, gärna med ett litet släp som förlänger dina ben.