Kunglig gravidlycka x2

Redan kort efter det kungliga bröllopet spekulerades det i huruvida prins Carl Philip och prinsessan Sofia skulle komma att vänta tillökning – och nu är det bekräftat: Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ska bli föräldrar!

Gravid mageI somras ställdes det till med kungligt bröllop i Stockholm när prins Carl Philip äntligen skulle få sin Sofia och nu kommer nästa glädjande nyhet: prinsparet väntar sitt första barn tillsammans vilket avslöjades av hovet. Och hovets informationschef Margareta Thorgren berättade för media hur kungafamiljen själva varit informerade sedan en tid tillbaka och att prinsparet är glada och förväntansfulla inför födseln som beräknas till någon gång i april 2016.

Inte bara prinsparet som ska ha tillökning

Nog för att ett till barnbarn är roligt för Kungen och Drottningen så är det ju alltid roligare med flera barnbarn. Och det ska majestäterna minsann få. Prinsessan Sofia är nämligen inte den enda i kungafamiljen som väntar tillökning, även kronprinsessan Viktoria väntar sitt andra barn, skriver Svenska Dagbladet. Och precis som prins Carl Philip och prinsessan Sofia så kommer kronprinsessparet att få sitt lilla tillskott i familjen lagom till våren – så för hans och hennes majestät är lyckan gjord. Inte bara kommer de att kunna titulera sig som farmor och farfar för första gången, utan nu kan de dessutom glädja sig åt fler barn i familjen. Och är det något vi vet om kungafamiljen, förutom att de gillar glittriga smycken på Nobelfester och andra fina tillställningar, så är det att familjen Bernadotte är en riktigt barnkär klan!