Så inreder du med fokus på design

När du ska inreda ditt hem ska du fokusera på att ha en röd tråd genom inredningen. Du kan genom att fokusera på olika detaljer få ett hem i snygg design. Låt även din personlighet få komma fram i inredningen.

Det är roligt att inreda ett hem men det kan vara klurigt att veta hur du ska göra för att få till det där trendiga och snygga hemmet. Det är ingen bra idé att kopiera en inredningstidning rakt av om du vill att hemmet ska bli både snyggt och hemtrevligt. Att verkligen lägga fokus på vilka gardiner du ska ha är en viktig del i ett snyggt hem. Ett rum kan få ett välklätt utseende med rätt gardiner. Det finns massor med olika gardiner att välja mellan. För att det ska bli bra ska du göra genomtänkta val.

Gardinerna gör rummet

Om du vill att ett rum ska upplevas som större ska du satsa på att sätta gardinstången högre upp mot taket och välja långa gardiner som går ner till golvet. Gardiner som är tunga och tjocka bidrar till ett mer ombonad och hemtrevligt rum. Gardinerna är viktiga men det är även gardinstången, gör därför ett bra val där också. Att använda gardinskena är bra om du få ett mjukt intryck och kunna jobba lager på lager. Det finns mängder med olika gardiner som hissgardiner, kappor, klassiska längder och linnegardiner. Om du vill vara trendig kan du välja gardiner i någon poppig pastell som exempelvis lila eller rosa. Pasteller är något som är väldigt trendigt nu under våren 2022. Matcha gärna gardinerna med soffkuddar eller andra textilier.

Satsa på inredningsdetaljerna

Om du vill lägga fokus på design i ditt hem ska du satsa på inredningsdetaljerna. Du kan med enkla knep få till en stor förändring i hemmets alla rum genom olika detaljval. För att få till en snygg inredningsstil ska du alltid ta hänsyn till din personlighet och låta den synas. Våga leka med texturer och mönster när du ska inreda. Blanda material, färger och mönster för en intressant inredning. Tänk dock på att alltid ha en röd tråd som knyter ihop helheten.