Smyckestrender sommaren 2015

Sommaren är här, även om det varierar från dag till dag om det känns så eller inte. Det är dock inte för sent att köpa upp sig på årets sommarsmycken än. Det kommer att komma fler dagar då man kan använda dem.

När det kommer till smycken är 2015 ett mycket förlåtande år: det mesta är helt okej. Sommaren innebär ju som bekant solkräm, sand och en hel del bad – både frivilliga och ofrivilliga – det här innebär en hel del påfrestning på smyckena, inte minst om man befinner sig på västkusten, där vattnet är salt. Som tur är funkar det fint med smycken i plast detta år. Välj billiga smycken om du planerar att vara mycket på stranden.

Smyckena får gärna vara stora, och det är inte fel att kombinera stora örhängen med ett stort halsband. Mest intressant blir det dock om man blandar. En annan trend under året är smycken som hänger: framför allt långa, hängande halsband, men även långa örhängen. Man kan med fördel blanda halsband av olika längd, t.ex. ett kort och ett långt halsband om halsen, samtidigt.

Att smyckena är stora behöver dock inte betyda att de är komplicerade i designen. Det kan lika gärna röra sig om en enkel, stor ring med en rejäl sten i.

På bröllop

Sommaren är ju som bekant en tid då många väljer att gifta sig. Som med så mycket annat som rör bröllop finns det trender när det kommer till framför allt brudens smycken. Rödguld, som är en gammal favorit, blir mer och mer hett. Detsamma gäller roséguld, som har varit populärt hos juvelerarna i några år, men som nu börjar synas mer och mer i vigselringar.

Precis som när det gäller billigare smycken är det populärt med stora vigselsmycken. När den svenske prinsen nyligen äktade Sofia Hellqvist fick hon en s.k. halo-ring, med diamanter hela vägen runt. Mer om ringen finns att läs här.