Kungliga smycken och klenoder

Vad finns det för smycket och överdådiga föremål i samlingen med de kungliga värdeföremålen på Buckingham Palace?

 

Vi har ett tidigare inlägg skrivit om smycken, som en populär present att ge till de som tar studenten. Det kan vara allt från en enkel guldkedja till örhängen, ett armband med berlocker eller kanske en ring av något slag som personen i fråga kan bära med sig som ett minne. Det kan även vara ett armbandsur, vilket så klart även det är att anse som ett smycke. Eller i alla fall som en accessoar. Men vilka smycken var egentligen populära på 1800-talet och i det brittiska kungahuset?

 

Smycken och andra kungliga föremål att se på Buckingham Palace

Det finns riktiga mästerverk till smycken om du tittar lite djupare på de vackra föremål som gömmer sig inne på Buckingham Palace. Den historiska kungliga samlingen smycken har allt från diamantkronor till smyckeskrin från 1500-talet dekorerad med blad och fåglar i florentinsk konstnärsanda. I samlingen av vackra ting finns även ett stort blodrött skåp som köptes av drottning Mary i början av 30-talet, något som tidigare tillhört en politiker vid namn Robert Hanbury. Skåpet är mycket spektakulärt och är i trä med flera lager av svart, guld och rött på sig i lack. Flera andra föremål är ett smycke med en sjöjungfru som symboliserar juni månad tillhörandes 1800-talsdrottningen Victoria, som en present av hennes älskade prins Albert.

Förgylld dagbok tillhörande en svunnen drottning

Det finns även en förgylld dagbok av sköldpaddsskal att hitta i samlingen på Buckingham Palace, en dagbok som tillhörde drottning Charlotte. Dock är dagboken helt tom eftersom drottningen aldrig tycks ha skrivit i den. Överdådig är den men alltså oanvänd. Mer om alla smycken går det att se i denna artikel ifrån Svensk Dam men även på den Instagram tillhörandes Royal Collection Trust.